Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almamécsesek hideg téli estékre

 Az almaszezonban és a közelgő hideg téli estéken mi lehetne hangulatosabb, mint az almagyertyák? Nem tart sokáig az elkészítésük, így megéri azt a kis fáradozást, hogy pár napig örülhessünk a szépségének.

 

 

Hozzávalók:
- alma (lehetőleg ‘laposabb’ aljú, hogy nehogy feldőljön)
- teamécses
- ceruza (rottring!)
- szike

 

 

Elkészítésük:
1. A teamécsest szedd ki a fém tartójából, majd fejjel lefelé borítsd a fémet az alma tetejére.

 

 

2. A ceruzával karcold körbe a mécsestartót.

 

 

3. A szikével mélyen vágd ki a kört.

 

 

4. Kapard ki a kör alakú résből az almát. Vágj bele keresztet, hogy könnyebben menjen, vagy használj kiskanalat.

 

 

5. Helyezd bele a mécsest, keresd meg a helyét és gyújtsd meg.

 

 

Kész is!