Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.06.28

 

Levendulaszezon van. Szeretjük az illatáért, gyógyhatásáért, még a gasztronómiában is hasznosítjuk. Illatozó, látványos buzogányt is fonhatunk belőle, most megmutatom lépésről lépésre! 

Szükségünk lesz hozzá: 

- nagy levendula csokora 

- 1 tekercs szatén szalagra 

- éles ollóra

- és végűl egy ragasztópisztolyra 

Fusi-di-Lavanda,a 2.png   

20 szál friss levendulából kössetek csokrot. 

Fusi-di-Lavanda 1.png 

A szatén szalaggal kössétek át a csokrot, úgy, hogy szalag egyik szárát hagyjátok jó hosszúra, ezzel fogunk fonni, a másik szálat pedig a csomó alatt 1 centire vágjátok le. 

Fusi-di-Lavanda,c.png

Ezután elkezdheted a nagyon egyszerű fonást. Fejjel lefelé tartva a csokrot hajlítsátok lefelé az első szárat. Ez alá gondosan rejtsétek el a levágott szalagvéget.

Fusi-di-Lavanda,d.png

Ezután sorban jöhet a többi szál lehajtása, körben haladva, a szalagot pedig az egyik szál alatt majd a következő fölött vezessétek. Ilyen egyszerű az egész.

Fusi-di-Lavanda,e.png

Amikor a sor végére értek, kezdjetek egy újat, a minta magától adja magát. Mivel páros számú szálat használunk, a következő sorban a szalag épp ellentétesen fog haladni.

Fusi-di-Lavanda,h.png

Addig folytassátok, amíg a teljes virágrészt sikerül bevonni.

Fusi-di-Lavanda,g.png

Amikor elkészültetek szorosan kössétek el a szalagot, ügyelve arra, hogy a szárak örizzék meg a virágokat majd vágjátok egyforma hosszúságúra a szárakat és ott is kössétek el, majd ragasztópisztollyal rögzítsétek a szalag végét.

Fusi-di-Lavanda,f.png

Kész is van, készíts egyet magadnak és a barátnődnek is! Meglátod mekkora sikere lesz majd! 

Forrás: La mia casa nel vento