Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Patchwork ágytakaró varrása

2013.10.07

 


A legtöbb embernek vannak otthon anyagmaradékai, de ha konkrét elképzelésed van milyen színt szeretnél akkor inkább vásárolj hozzá szépséges anyagokat.

 

Amire szükséged lesz:

Szövetek, mérőszalag, derékszögű vonalzó, toll, papír, olló, vasaló, varrógép, cérna és tűk. Szabály csak annyi, hogy az anyagok hasonlóak legyenek, ne nyúljanak és ne kopjanak külön, majd minden anyagot felhasználás előtt be kell avatni azaz ki kell mosni, nehogy varrás után kezdjenek összemenni deformálva így a takarót. 


Első fontos lépés: méretvétel:

  • - egy személyes verzióban: 135 cm x 200 cm
  • - két személy részére: 200 cm x 200 cm,


 Ezekhez ki kell számolni a kockák méretét, például: 40 cm x 40 cm amire jön majd az 1 cm-es ráhagyás                                             


 Ha meg van a méret kartonból készíthetünk egy szabásmintát, amihez hozzá lehet adni a ráhagyás méretét 1 cm-t így nem felejtjük el szabás közben.
 
 Érdemes letűzni a mintát, így szabásnál biztos nem csúszik majd el.
 

 

 

Varrásnál össze kell tűzni a kockákat, így nem másznak el a gép alatt.

 

 


 Ha készen vannak a csíkok, azokat egymáshoz kell varrni, majd levasalni a varrásokat. Ezt nem szabad kihagyni!

 

 

 

 

A Hátlapot körben a kockás oldalhoz kell varrni, a rövidebb oldalán egy 80 cm-es részt szabadon hagyva, itt lehet majd betölteni. Lehet venni vasalható viles anyagot is, ez remekül egybentartja majd a munkánkat, de kicsit megdrágítja a takaró árát. 

 

 

 


 Ha mégsem a vasalható vilest használod akkor a töltéshez szerintem akár paplan, akár vatelint  is lehet használni. Ha meg van töltve kézzel szépen be lehet varrni a nyílást.

 
A kockák találkozásánál a sarkokban, kereszt tűzéssel lehet rögzíteni a huzatot a töltetre, ettől kis pufi hatása is lesz. Jó munkát mindenkinek!